Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


OCC történet

2009.01.15

Aki meghallja az "Orange County" nevet, annak először talán Kalifornia jut az eszébe, de ez történetesen a Hudson-völgyben fekszik. Az Orange County Choppers közelebbről New York államban, Rock Tavern-ben található, körülbelül 80 mérföldre New York City-től.
A céget ezen a néven 1999-ben alapították, és az Orange County Ironworks cégből nőtt ki, egy acélmegmunkáló vállalkozásból, amelyet csaknem 30 évvel korábban az egyedi choppereket kedvelő és gyártó idősebb Paul Teutul hozott létre. Az OCC az 1999-es Daytona Biketoberfest kiállításon jelent meg először az egyedi motorok piacán a "True Blue" (Valódi Kék) klasszikus chopperrel, amelyet az idősebb Paul házának alagsorában készítettek. Ezt hamarosan követték további fantázianévvel megjelölt motorok, például a Spider Bike, amelyet a zenész Wyclef Jean (the Fugees) vásárolt meg, vagy a Jet Bike, amelyet az Afganisztánban harcoló amerikai katonák tiszteletére készítettek. Az Orange County Choppers egyedi motorkerékpárjait ma már az egész világon ismerik és nagyra értékelik. 2002-ben például az American Iron magazin a világ 12 legjobb gyártója között szerepeltette az OCC-t; és hasonlóképpen ott van az OCC a világ 19 legjobb gyártóját bemutató, 2003 novemberében megjelent Haute Motor könyvben, amelynek címe: The Art of the Chopper (A chopper művészete).
Az OCC motorkerékpárjai számos alkalommal szerepeltek a vezető magazinok borítóin, például az American Iron, Freeway (Franciaország), Norsk Biker Journal (Norvégia) és a Street Chopper magazinokén.
A Spider Bike egyike volt annak a három motornak, amely a floridai Daytonában, az egyedi tervezésű világszínvonalú motorkerékpárok számára rendezett Rats Hole bemutatón elnyert egy olyan díjat, amelynek köszönhetően ingyen eljuthattak Németországba, mert kifizették nekik a világ egyik legnagyobb autó- és motorkerékpár-kiállításán való megjelenés teljes költségét.
Ez a műhely négy év alatt már nagyon sokra vitte. Érdemes odafigyelni, hogy mivel állnak elő legközelebb! Az Orange County Choppers főbb adatai: Alapító: Paul Teutul Sr. Főkonstruktőr: Paul Teutul Jr. Alapítás éve: 1999 Székhely: Rock Tavern, N.Y. Alkalmazottak száma: 20 Évente gyártott: VALÓDI MOTOROK

            VALÓDI KÜZDELMEK

            VALÓDI ÖLELÉSEK 

Ez a kultuszsorozat nyomon követi az apából és fiából álló csapat hétköznapi feszültségeit, eszmecseréit és sikereit a New Yorktól nyolcvan mérföldre működő Orange County Choppers üzemükben, ahol egyedi tervezésű motorkerékpár-remekeket gyártanak.Mark Wingett hangalámondásával az Amcsi motorok bemutatja a cégalapító bajuszos és tetovált idősebb Paul Teutul és tehetséges főkonstruktőre, az ifjabb Paul Teutul munkáját.
A két férfi ellentétes hozzáállása és duzzogásra való hajlama miatt heves, de szórakoztató eszmecseréknek lehetünk tanúi, amikor látszólag képtelen határidőkre kell elkészíteniük fantasztikus egyedi choppereket.
A sorozat Teutulékat munka közben az üzemükben mutatja be, és tanúi lehetünk több tucat egyedi motorkerékpár előállításának. A legismertebb témachopperek között szerepel a Pókember-motor, a Fekete özvegy pókmotor, a Komancs-motor és a Tűzoltó-motor, amelyet a szeptember 11-i terrortámadás New York City-ben elhunyt tűzoltóinak az emlékére készítettek. A kamera elkíséri őket mindenhová, a magazinok fényképfelvételeire, a motorok vevőinek bemutatására, családi nyaralásokra és az egyedi motorkerékpárok kiállításaira.